Over ons

 

De Wijkkeuken van Zuid is in 2009 ontstaan als project van de Stichting Freehouse.

De Wijkkeuken is opgezet als een coöperatieve werkplaats rondom eten. De Afrikaanderwijk beschikt over een groot aantal getalenteerde thuiskoks. De Wijkkeuken brengt deze koks samen in de professionele keuken van Het Gemaal op Zuid. Door te participeren in de activiteiten biedt De Wijkkeuken hen een opstap naar scholing, vrijwilligerswerk, een betaalde baan of ondernemerschap.

De Wijkkeuken bundelt alle smaken van de Afrikaanderwijk en is daarmee inmiddels uitgegroeid tot een sterk merk. Sinds 2012 is de Wijkkeuken van Zuid een zelfstandige stichting die volledig draait op eigen inkomsten vanuit caterings en kookworkshops en daarnaast initiator is van diverse sociaal- maatschappelijke projecten rondom eten.

De Wijkkeuken van Zuid wordt mede mogelijk gemaakt door de kruisbestuiving van creativiteit en ambacht tussen verschillende culinaire experts en vele wijkbewoners. Sinds de start heeft de Wijkkeuken achtereenvolgens onder leiding gestaan van Debra Solomon, Harmen & Hendrikus Sliep, Lisa Goudzwaard en Aicha El-Fassi. De Wijkkeuken wordt nu gerund door de Afrikaanderwijk Cooperatie.

 

Wijkkeuken_website1

Wijkkeuken_website10

Wijkkeuken_flyerwebsite7.jpg

Wijkkeuken_foto_Salih-Kilic

 

 

 

Advertenties

Als U een reactie wilt geven...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s