Over ons

Vanuit de keuken werken we aan het zichtbaar maken van lokale kwaliteiten

De Wijkkeuken is een culinaire werkplaats rondom en is onderdeel van de Afrikaanderwijk Coöperatie.

De Afrikaanderwijk beschikt over een groot aantal getalenteerde thuiskoks. In de Wijkkeuken werken deze koks samen in de professionele keuken van het Gemaal op Zuid. Het is voor velen een opstap naar scholing, vrijwilligerswerk, een betaalde baan of ondernemerschap. De keuken bundelt alle smaken van de Afrikaanderwijk en is inmiddels uitgegroeid tot een sterk Rotterdams merk. Een kruisbestuiving van creativiteit en ambacht waarbij wijkbewoners en culinaire experts met elkaar samenwerken.

De Wijkkeuken van Zuid is al in 2009 ontstaan als een project van Stichting Freehouse. Sinds 2012 draait de keuken volledig op eigen inkomsten vanuit caterings en kookworkshops.  Daarnaast is het initiator van diverse sociaal- maatschappelijke projecten rondom eten. Sinds de start heeft De Wijkkeuken van Zuid onder leiding gestaan van o.a. Debra Solomon, Harmen & Hendrikus Sliep, Lisa Goudzwaard en Aicha El-Fassi. De Wijkkeuken is inmiddels onderdeel van de Afrikaanderwijk Coöperatie en wordt nu onder begeleiding van de coöperatie door de koks zelf gerund. 

 

Wijkkeuken_website10

Wijkkeuken_flyerwebsite7.jpg

Wijkkeuken_foto_Salih-Kilic

 

 

 

Advertenties